Konec čekání - Guns N' Roses vydali nový singl. Tedy staronovou "Perhaps"

21.08.2023 08:09 - Jiří V. Matýsek | foto: Katarina Benzova

Už nějakou dobu se šuškalo o tom, že Guns N' Roses brzy vyrukují s novou muzikou, v procesu dokončování je pravděpodobně i další album. Nakonec se očekávání přetavila do singlu "Perhaps". Skladba byla napřed vyslána do rádiové rotace ve Spojených státech, nyní už vtrhla i na streamovací služby a YouTube v podobě videoklipu.

Stejně jako v případě nedávného EP "Hard Skool", které obsahovalo dvě dosud neslyšené písně, titulní "Hard Skool" a "Absurd", se ani v případě "Perhaps" nejedná o vyloženě čerstvý počin. I tento song totiž vznikl v rámci nahrávacích frekvencí, z nichž vzešlo album "Chinese Democracy". Po obnovení kapely s původními členy Slashem a Duffem McKaganem muzikanti již dříve natočenou skladbu oprášili a dokončili.

Výsledek není špatný, nicméně na klasická díla, která vznikala skutečně v souhře všech členů formace, kvalitativně nedosahuje. Omluvnou baladu nese typické piano, Axl Rose je docela uměřený, píseň působí dospěle a vyrovnaně. Doprovodné video se vydalo až příliš očividnou cestou a přináší sestřih z velkolepých koncertů probíhajícího turné.

Jestli je to skutečně předvoj desky, která by podle jejího producenta měla být "v duchu 'Appetite For The Destruction' ", to se teprve uvidí. Může to klidně skončit tak, že se nad chystaným materiálem na další rok zavře voda. No, čtrnáct let, které Axl Rose strávil nad poslední studiovkou, nevzbuzuje velkou důvěru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY